ELEKTRONICKÁ REGULÁCIA HORENIA HOXTER HOS

Český výrobca krbových vložiek, firma Hoxter, ku všetkým svojim krbovým, teplovodným vložkám a vykurovacím ohniskám dodáva kompatibilnú elektronickú reguláciu horenia. Tieto ideálne medzi sebou spolupracujú, pretože sú odskúšané a prednastavené už vo výrobe. Po úspešnom modeli Hoxter ABRA 6.1 nastupuje nová generácia elektronických regulácií horenia. Kým ABRA 6.1 ponúkala iba reguláciu horenia, nový typ regulácie nazvanej HOS ponúka komplexné riešenie pre každú situáciu.

Správne kúriť v krbe či peci je základom čistého skla a efektívneho využitia energie z horiaceho dreva. Elektronická regulácia horenia je zariadenie, ktoré riadi celý proces horenia za vás. Vďaka inteligentnej regulácii horenia nemusíte ručne regulovať prítok kyslíka na horenie alebo objem odvedených spalín. Regulácia je schopná toto všetko riadiť sama. Po dohorení uzavrie klapky, aby nedochádzalo k ochladzovaniu vykurovacieho systému. Je to dôležité hlavne pri prívode vzduchu na horenie vyhotovenom z exteriéru. Vďaka elektronickej regulácii horenia si v kľude vychutnáte okamihy so svojou rodinou pri horiacom ohni, bez starostí.

hos_01jpg
HOS MÔŽE BYŤ KONFIGUROVANÁ Z TROCH MODULOV

Základný modul HOS A ponúka rovnakú funkciu ako ABRA 6.1 na základe hodnôt, nameraných keramickým vysokoteplotným čidlom a dverovým senzorom, riadi klapku prívodu vzduchu a dávkuje tak optimálne množstvo potrebné pre aktuálnu fázu horenia. Komunikácia s užívateľom prebieha pomocou nového bezdrôtového displeja, ktorý ponúka vyšší užívateľský komfort.

Doplnkovým modulom HOS A, je modul HOS W, ktorý je vhodný pre teplovodnú technológiu. Ponúka funkciu kontroly čerpadla primárneho okruhu - tzn. medzi výmenníkom teplovodnej krbovej vložky a akumulačnou nádržou. Dodatočné komponenty tohto modulu sú tri nízkoteplotné čidlá. Jedno pre umiestnenie do výmenníka krbovej vložky a dve do akumulačnej nádrže. Čerpadlo je riadené pomocou dodaného zásuvkového spínača. Bezdrôtový displej umožňuje zobraziť teplotu vody vo výmenníku, percentuálne nabitie akumulačnej nádrže a stav čerpadla.

Modul HOS U môže byť použitý samostatne alebo v kombinácii s predchádzajúcimi modulmi a je určený predovšetkým pre pasívne stavby domov. Umožňuje krátkodobé vyradenie zariadení vzduchotechniky (napr. rekuperácia) na základe rozdielu hodnoty podtlaku v spalinovej ceste a tlaku v miestnosti. Zabraňuje tak prípadnému zadymeniu pri prikladaní do krbovej vložky. Okrem všetkých komponentov, potrebných na meranie hodnôt tlaku, balenie obsahuje tiež zásuvkový spínač. Ten vyradí zariadenie vzduchotechniky z prevádzky v prípade, že nie je zabezpečená bezpečná hodnota rozdielu tlakov. Bezdrôtový displej túto hodnotu dokáže zobraziť spoločne so stavom zariadenia vzduchotechniky.

INTUITÍVNA INŠTALÁCIA

Prepojenie jednotlivých komponentov s riadiacou jednotkou prebieha iba prepojením farebne odlíšených konektorov. Implicitné nastavenie jednotlivých hodnôt je potom z výroby prednastavené. Pri uvedení do prevádzky je iba potrebné spárovať bezdrôtový displej s riadiacou jednotkou. Potom môžu byť parametre, prípadne hodnoty upravované cez jednoduché menu.

ELEGANTNÝ A KOMFORTNÝ OVLÁDAČ

Čo je skutočne zaujímavé pre vás, ako užívateľa, je veľmi pekný elegantný bezdrôtový ovládač. Nový bezdrôtový displej so skleneným povrchom a s kapacitnými dotykovými plochami v modernom dizajne ponúka vysoký komfort obsluhy. Slúži pre zobrazovanie stavu zariadenia a tiež pre jeho konfiguráciu. Je napájaný dvoma AAA batériami.



hos_04jpg
Chcete aj vy kúriť bez starostí? Plánujte dopredu, kým ešte krb či pec nestoja. Kontaktujte nás a pýtajte sa na inteligentnú reguláciu horenia Hoxter.

Zdroj: J&R Inspire


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 


Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng