HLAVNÉ PREDNOSTI KRBOVÝCH VLOŽIEK HOXTER

22png

Akumulačná nadstavba

Akumulačné prstence ponúkajú možnosť značne zvýšiť akumulačnú schopnosť krbu. Pri horení je energia efektívne ukladaná zo spalín do akumulačných prstencov. Po dohorení krbu sálajú naakumulovanú energiu do miestnosti po dobu niekoľkých hodín. Je to jednoduché, efektívne a na ďalšom zdroji energie nezávislé riešenie. V závislosti na modele krbovej vložky sú k dispozícii dva typy akumulačných nadstavieb s akumulačnou masou s hmotnosťou až 150 kg.

AKUM2png

Dvojité presklenie

Dvojité presklenie dvierok zodpovedá aktuálnym stavebným štandardom. Vďaka súčasným možnostiam tepelnej izolácie stavieb sú energetické požiadavky domov a jednotlivých miestností nižšie ako voľakedy. Dvojité presklenie zlepšuje izolačné vlastnosti dvierok a redukuje množstvo tepla presálaného dvierkami do miestnosti. V miestnosti s nižšími energetickými požiadavkami tak nedochádza k prekurovaniu. Pri dvojitom presklení dvierok vzrastie teplota v ohnisku a tepelná energia sa využíva efektívnejšie.

Pozri graf:

preskleniepng

Individuálne vyhotovenie

Madlo, kľučka a ovládanie vzduchu z nerezovej ocele alebo z nerezovej ocele s teflónovou povrchovou úpravou čiernej farby. Široké portfólio aretačných a krycích rámčekov vrátane možnosti objednania atypických rozmerov. Svetlá alebo tmavá šamotová výstelka. Hoxter sa prispôsobuje originalite vašej stavby.

vystylkajpeg

Mechanizmus horného zdvihu

Otvorené dvierka sú vysunuté v komore nad krbovou vložkou a nezasahujú tak do obytného priestoru. Precízny chod dvierok vo vysokých prevádzkových teplotách zaručuje osem ložísk, odolných voči teplotám do 350 ° C. Pohyb ložísk presne a trvalo vymedzujú nerezové lišty, pripevnené na korpuse krbovej vložky. Pri otváraní dvierok dôjde najprv k ich miernemu odtiahnutiu od korpusu, aby sa zabránilo poškodeniu dverného tesnenia trením. Pri otváraní sa dvierka posúvajú nahor vo vzdialenosti niekoľkých milimetrov od krbovej vložky. Dokonalé utesnenie ohniska pri uzavretých dvierkach je zabezpečené pružinovým mechanizmom, ktorý v spodnej polohe pritláča dvierka ku korpusu silou 250 N.

zdvihhhhhpng

Dverový profil

Dvierka patria k pohyblivým komponentom, u ktorých je kladený veľký dôraz na pevnosť a dlhú životnosť. Tieto požiadavky spĺňa valcovaný dverový profil vyrobený zo žiaruvzdornej ocele s hrúbkou steny 2,5 mm. Mechanické vlastnosti dverového profilu zabraňujú deformácii dvierok pri každodennej prevádzke vo vysokých teplotách. Dverový profil je používaný pre jednoduché a dvojité presklenie dvierok. Tesnenie je zasadené v rybinovej drážke profilu dvierok, aby nedochádzalo k jeho uvoľneniu.

dverni_profiljpeg

Výstelka ohniska

Okrem štandardnej svetlej výstelky je dostupná aj v tmavom prevedení. Jedná sa o riešenie vhodné pre ucelené návrhy interiérov, v ktorých by svetlé ohniská pôsobili rušivo. Jednotlivé diely ohniska sú vyrobené z tmavej šamotovej zmesy. Ohnisko tak zostáva tmavé aj pri náhodnom porušení povrchu výstielky. Šamotové tvarovky svetlej aj tmavej farby prechádzajú pri procese výroby riadeným procesom vypaľovania pri teplote vyššej ako 1100 °C. Takto sú zaručené najlepšie možné mechanické vlastnosti materiálu a tím aj dlhodobá životnosť celého ohniska.

vystelkapng

Jednoduché ovládanie

Ovládacie prvky umožňujú jednoduchý a intuitívny spôsob kontroly krbovej vložky. Vďaka dokonalej tesnosti ohniska vedie ľahký pohyb páky ovládania vzduchu k rýchlej reakcii na oheň. Bezpečná a pohodlná manipulácia nie je narušená napriek vysokým teplotám v ohnisku. Tvar ovládacích prvkov bol navrhnutý tak, aby sa sami ochladzovali. Taktiež minimalistický dizajn jednotlivých ovládacích prvkov prispieva k čistému vzhľadu krbu.

ovladanijpeg


 Zdroj: HOXTER


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng