O KRBOVÝCH VLOŽKÁCH HOXTER, ČASŤ 4/4: RÁM DVIEROK KRBOVEJ VLOŽKY. Z ČOHO SA SKLADÁ?

Rám dvierok je jedným z najdôležitejších komponentov krbovej vložky. Správne nadimenzovaný a skonštruovaný rám dvierok zabezpečí tesnosť medzi dvierkami a korpusom krbovej vložky a zaručí tak kvalitné horenie bez prisávania falošného vzduchu.


KVALITNÁ KONŠTRUKCIA

Profil rámu dverí používaný na produktoch Hoxter je ich vlastnou konštrukciou a je výsledkom počítačových simulácií a intenzívnych testovaní v praxi.

Výroba profilu rámu dvierok prebieha valcovaním za tepla, ktorého výsledkom sú 6 m dlhé tyče z uzatvoreného nezvareného prierezu. Následné tepelné spracovanie zaistí vnútornú stálosť materiálu a najlepšie možné mechanické vlastnosti.

Pri výrobe je používaná kvalitná žiaruvzdorná oceľ. Vďaka tomu je možné profil rámu dverí vystaviť vyšším teplotám v porovnaní so štandardnou konštrukčnou oceľou. U krbových vložiek Hoxter je tak minimalizované riziko tzv. prekúrenia krbovej vložky. Rám dverí krbových vložiek je tak ďalším prvkom, ktorý zaručuje čo možno najdlhšiu životnosť a robustnosť ich produktov. 

DSC_4924jpg

VLASTNÉ SPRACOVANIE MATERIÁLOV

Pre zabezpečenie vyššej efektivity začal Hoxter obrábať a zvárať profily krbových dvierok priamo v ich výrobe. Tyče dodávané overeným dodávateľom sa najprv delia na požadované dĺžky a následné obrábanie prebieha technologickým procesom s vysokou presnosťou v CNC obrábacom centre. Po začistení nasleduje precízne zváranie profilu dverí.

U najväčších krbových vložiek Hoxter sa hmotnosť dvierok približuje hodnote 50 kg, je tak nutné, aby bol profil rámu dvierok dostatočne pevný a nedochádzalo k jeho deformáciám.

Zdroj: J&R Inspire


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 


Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng