TEPLOVODNÉ KRBOVÉ VLOŽKY

Dá sa krbom alebo pecou vykúriť celý aj viacpodlažný dom? 

Áno, je to možné! Teplovodným krbom alebo pecou môžete vykurovať celý aj viacpodlažný dom a zároveň si viete vychutnávať chvíle pri plápolajúcom ohni a to všetko naraz. Podľa priestorových daností a dispozície domu vám vieme odporučiť aký typ krbu alebo pece by sa do Vášho priestoru presne hodil. Teplovodný krb vie poskytnúť maximálny komfort obsluhy a dokáže aj rozviesť teplo do každého kúta vášho domu, prípadne ohriať aj teplú úžitkovú vodu.

PRINCÍP FUNGOVANIA TEPLOVODNÉHO KRBU

schema-vodapng

Horké spaliny odovzdávajú energiu do vody pomocou výmenníka zabudovaného v krbovej vložke. Voda z teplovodného výmenníka ohriatá na 70-80 °C prúdi do akumulačnej nádrže. Tu sa ukladá a v prípade potreby sa využíva na ohrev radiátorov, podlahové kúrenie a ohrevu teplej úžitkovej vody. Teplovodný krb poskytuje zdroj energie pre vykurovanie celého domu a ohrev teplej úžitkovej vody nezávisle na ďalších zdrojoch energie.

TEPLOVODNÝ VÝMENNÍK

Hodnoty účinnosti a podielu tepla odovzdávaného do vody, ako vykurovacieho média, sú porovnateľné s kotlami bez presklenných dvierok. Dvojité presklenie, ktoré je pri teplovodných vložkách dodávané štandardne, výrazne znižuje sálanie tepla cez sklo do miestnosti a zvyšuje podiel energie, odovzdanej do vody. Vďaka veľkej ploche rúrkového tepelného výmenníka zaisťuje maximálnu účinnosť pri odovzdávaní energie zo spalín do vody. Ďalšie navýšenie podielu energie, odovzdané do vody, ide získať použitím tepelnej izolácie teplovodnej krbovej vložky. Táto technológia riešenia v praxi umožňuje dosiahnúť prenos až 80 % z celkovej energie do vody.

vymenikjpg


BUDTE NEZÁVISLÍ

Vodu v akumulačnej nádrži dokážete zohriať aj pomocou záložného plynového kotla či elektrickej špirály integrovanej priamo v nádrži. Ak by ste túto špirálu napojili na fotovoltiku, tak vykurovanie domu bude absolútne nezávislé. Vyrobená elektrina z fotovoltiky bude použitá na zopnutie elektrickej špirály v nádrži, tá následne zohreje vodu, ktorá sa  využije na vykurovanie domu a ohrev teplej úžitkovej vody.


 Zdroj: HOXTER, vlastné spracovanie


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng