TROJSTRANNÉ KRBOVÉ VLOŽKY HOXTER: KEĎ VÁM SKUTOČNE ZÁLEŽÍ NA DETAILOCH. ČASŤ 2/2

SPOĽAHLIVÝ MECHANIZMUS HORNÉHO ZDVIHU DVIEROK

Horné a spodné samomazacie, teplotne odolné guličkové ložiska mechanizmu zdvihu sa pohybujú v profiloch z nerezové ocele. Pružinový mechanizmus tlačí dvierka ku korpusu silou 25 kg a zaisťuje tak perfektnú tesnosť ohniska. Zároveň je zaručené ľahké otváranie, tichý a hladký chod a to aj počas vysokých teplôt. Ovládanie zdvihu je veľmi komfortné a príjemné.

INDIVIDUÁLNE PREVEDENIA KOMPONENTOV KRBOVEJ VLOŽKY, KTORÉ DOKÁŽU VYHOVIEŤ TAKMER KAŽDÉMU

Sto ľudí, sto chutí. Každý zákazník môže mať krb navrhnutý a postavený úplne podľa svojich predstáv. Hoxter ponúka prevedenia kľučiek, ovládania vzduchu a rámov v čiernej farbe alebo nereze. Šamotová výstelka je k dispozícii okrem štandardnej svetlej farby aj v tmavom variante. Šamot je farebný v celom objeme. Pri prípadnom poškodení tak zostáva farba vždy rovnaká.

Tmavý šamot: Výpal materiálu prebieha po dlhé hodiny a maximálna teplota presahuje 1 100 °C. Tým je zaistená jeho objemová a pevnostná stálosť a nedochádza v ňom k žiadnym zmenám. Šamot je vyrábaný v renomovaných nemeckých firmách Kandern a Wolfshöher.

Čierne ovládacie prvky: Kľučku alebo rúčku na otváranie dvierok a páčku na ovládanie vzduchu je možné objednať v nerezovom alebo čiernom variante. Čierny povrch je vytvorený špeciálnym poteflonovaním, ktoré je príjemné na dotyk a zároveň vysoko odolné voči teplotám a oderu.

KOMFORT ČISTÉHO SKLA

Prietok primárneho a sekundárneho vzduchu je od výroby optimálne nastavený. Približne 15–20 % vzduchu na horenia je privádzané zospodku pod šamoty v ohnisku. Zostávajúci vzduch prúdi do ohniska zhora a „oplachuje“ presklenie dvierok. U hlbších modelov je naviac privádzaný dodatočný vzduch pre horenie otvormi v zadných častiach šamotovej výstelky. Pomery prívodu vzduchu je možné regulovať rovnako ako u všetkých ostatných modelov krbových vložiek Hoxter.

INOVOVANÉ ĽAHKÉ OVLÁDANIE PRÍVODU VZDUCHU NA HORENIE

Ohniská krbových vložiek Hoxter sú natoľko tesné, že okamžite reagujú na najmenší pohyb páčky ovládania vzduchu. Inovované šupátko regulácie prívodu vzduchu teraz pracuje ticho a plynulo. Vďaka tvaru a pohybu páčky je ovládanie vzduchu intuitívne a prirodzené.

detaily_uka 1jpgELEKTRONICKÁ REGULÁCIA HORENIA

Pre optimalizáciu spaľovania je ideálne použiť elektronickú reguláciu horenia. Teplotné čidlo je umiestnené tak, aby v prípade nutného zásahu bolo prístupné z priestoru ohniska a bolo ho možné ľahko vymeniť. Magnetický dverný kontakt je možno osadiť priamo v korpuse vložky. Hoxter ponúka svoju elektronickú reguláciu horenia HOS, ktorá je kompatibilná s produktmi, ktoré vyrába. O elektornickej regulácií horenia sa dočítate viac TU.

 Zdroj: J&R Inspire


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 


Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng