TROJSTRANNÉ KRBOVÉ VLOŽKY HOXTER: KEĎ VÁM SKUTOČNE ZÁLEŽÍ NA DETAILOCH. ČASŤ 1/2

Pri vývoji svojich produktov sa český výrobca krbových vložiek Hoxter už od začiatku sústredí aj na tie najmenšie detaily. Práve tieto zásadne ovplyvňujú trvácnu a bezchybnú funkčnosť a bezstarostné používanie. U trojstranných modelov krbových vložiek, nazvaných UKA, uplatňuje tieto zásady o to viac. Okrem premyslených detailov vynikajú UKA modely svojou robustnosťou, najmodernejšou technikou a precíznym spracovaním. Tu je niekoľko bodov, ktorými značka Hoxter presvedčila už množstvo spokojných zákazníkov:

JEDNODUCHÁ INŠTALÁCIA KRBOVEJ VLOŽKY, KTORÁ PODPORÍ KAŽDÝ DIZAJN KRBU.

Každá stavba krbu je úplne individuálnou záležitosťou. Preto sa Hoxter snaží neobmedzovať predstavivosť architektov a projektantov pri návrhu stavby. Všetky modely trojstranných krbových vložiek UKA ponúkajú možnosť pripojenia externého prívodu vzduchu na horenie až zo štyroch smerov a vďaka variabilnej záslepke je napojenie dymovodov realizovateľné vertikálnym alebo horizontálnym smerom. Servisné otvory sú skryté v korpuse vložky a umožňujú prípadné zásahy a prevedenia servisných prác z priestoru ohniska. Nie sú teda nutné dodatočné otvory v obstavbe. Preto je veľkosť obstavby možné riešiť skutočne podľa želaní a situácie.

NOSNÝ RÁM, KTORÝ SKUTOČNE DRŽÍ.

Nosný rám dokáže preniesť hmotnosť a veľké zaťaženie vyplývajúce z veľkého previsu obstavby nad trojstrannou vložkou. Nosná konštrukcia rámu je uchytená o chladné časti korpusu a svojou robustnosťou vylučuje vznik prípadných dilatácií vplyvom vysokých prevádzkových teplôt. Nosný rám so šírkou 70 mm je schopný uniesť plošné zaťaženie až 200 kg. Rám sa dodáva v troj-, päť- alebo osem- stranovom prevedení.

uka_ramyjpg

AKUMULAČNÝ KRB S TROJSTRANNOU KRBOVOU VLOŽKOU?

Aj to sa dá: Konštrukcia vložiek Hoxter a kvalita vybraných komponentov umožňujú použitie trojstranných modelov krbových vložiek UKA v uzatvorenej obstavbe s pripojenou akumulačnou masou. Akumulačný krb ponúka akumuláciu tepla a zdravé sálavé teplo. Hodinový výkon je u tohto typu krbu nižší a interval prikladania dlhší. Horúce spaliny prúdia z ohniska do pripojenej akumulačnej masy, ktorá môže byť nasadená na krbovej vložke v podobe akumulačných prstencov alebo vedľa nej v podobe akumulačných ťahov. Akumulačná masa je ťažký materiál, ktorý je schopný absorbovať a akumulovať teplo zo spalín. Naakumulované teplo sa z akumulačnej masy následne pozvoľna uvoľňuje sálaním do plášťa krbu a ďalej do miestnosti. Minimálna sálavá plocha a testovaná  dĺžka ťahového systému je uvedená v technickom liste príslušného modelu. V prípade prevádzky s ťahovým systémom je doporučená zakurovacia klapka v dymovode.

Firma Hoxter skonštruovala niekoľko modelov trojstranných krbových vložiek, na ktoré je možné nainštalovať akumulačné prstence. Pre trojstranné krbové vložky Hoxter je vhodný SET prstencov s menším priemerom. Hoxter akumulačné prstence ponúkajú možnosť znateľne zvýšiť akumulačný výkon zariadenia. Pri 5 akumulačných prstencoch je energia ukladaná efektívne do približne 112 kg masy. Naakumulované teplo sa z akumulačnej masy následne pozvoľna uvoľňuje sálaním do plášťa krbu a ďalej do miestnosti. Je to jednoduché, efektívne a na ťahu nezávislé riešenie.

Jedná sa o tieto vybrané modely: UKA 35/60/35/50Sh, UKA 37/55/37/57h, UKA 37/75/37/57h a UKA 37/95/37/57h.


hoxter_aku_krbjpg

Na pokračovanie článku sa môžete tešiť v ďalšej časti.


Zdroj: J&R Inspire


Prezrite si všetky krbové vložky HOXTER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu. 


Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng